Kamis, 20 Maret 2014

Random Pictures #1 & #2


Yaiyy, this is random pictures number one that I wanna share to you guys. Hmm, I took these about several weeks ago or in February 2014. For the first picture, I played this Scrabble game with my new friend, Sonia (she is also my junior at Unja). While the second picture is after playing that with Ez. Hmm, I like this game. Anyone wanna play with me? :)


Okay, another random picture. I asked Ez to take this picture while we were at the way to home. We stopped for moments at Makalam Bridge (that’s one of bridge in Kota Jambi). There was a beautiful moonlight over the high building. That was so beautiful. So I thought, ok, I wanted to capture this scene. And here it is. J

A Piece of Memory

Aku paling suka masa kecilku. Bebas, lepas, seharian seolah tak mengenal yang namanya masalah. Dan memang, alhamdulillah, aku pun dikelilingi orang-orang yang menyayangiku. Mulai dari orang tua, adik, paman, bibi, si Mbah, dan pastinya sepupu ku yang ramai sekali. Haha..hampir setiap hari bermain bareng mereka. Yup kebetulan rumah mereka dekat dengan rumahku. Rumah kami memang bertetanggaan satu sama lain.

Well, ada sepotong memori tentang masa kecil ku. Memori tersebut terekam pula di sebuah foto kecil ini:


Foto ini diambil saat ultah adik sepupuku yang bernama Ratih (alm). Lihat gadis kecil manis bergaun pink yang didepannya ada sebuah kado, itu dia. :')

Aku tidak ingat itu ultahnya yang keberapa. Yang jelas aku tersenyum melihat muka-muka kami di masa kecil itu. Haha..bener-bener bangkitin kisah-kisah lama. I love you all guys. Oh ya, aku sudah sedikit mengedit foto ini. Readers semua bisa mengenal kami versi masa kecil. Salam kenal. :D

Envy


Iri melihat pasangan dimana cowoknya dengan sepenuh hati, bahkan ada yang tanpa diminta, masang foto ceweknya di jejaring sosial dan instant messenger, mulai dari facebook, tweeter, dan paling sering BBM. Iri aja karena kesannya ntu cowok bangga banget dan mau banget memperkenalkan ceweknya ke seluruh dunia at least dunia maya.

Aku belum tahu rasanya. Haha. Makanya aku merasa iri alias envy. Tapi gak apa-apa. Mungkin Tuhan di sana sedang masang foto aku di ID Card penghuni surga. Aamiin. Dan atau, seorang Adam di surga sana sedang upload fotoku di jejaring sosial of heaven. Hehe. Maaf kalau imajinasi ini mengada-ngada. Hug me God.. :);)

PS: But now, I've known that feeling. :)

Maret 2014: Water World “Bernafas dan Lewati Celah”


Bumi has already helped King Abelon, King of Kerajaan Arus to find out all 28 magic dew drops. Then the King in the name of Mars, God of War, asked him for entering the battle field in the Water World. No, this wasn’t a war. Here in this place, Mars wanted to train Bumi, so he might be a hero for his people especially for himself. (Haha, ok skip it. This is just a piece of my imagination. If you still confused about that, check this post where this stuff began).

Ok, here we go. Welcome March 2014. The theme of this month is “Water World: Bernafas dan Lewati Celah”. Since I decided to quit from my last job, I was like being in the water.  I have to find another one not for sake of myself but also for others. I think sooner is better.

Yup, I aint a good swimmer but I’ll train myself. I’ve to. Then I’ll breathe not only in the land but also in the water. I’ll swim across the stone too. I know I can. I believe it. Bismillah. Please always help me God. Aamiin. J

Lumpur

Haha..this is a joke from my Dad days ago. He was little bit upset knowing water in the bathtub covered with mud. So he wrote that word –LUMPUR- on bathtub’s floor. Yap, aku juga gak ngerti kenapa air dari PAM gak jernih akhir-akhir ini, apalagi jika hujan turun berkali-kali. Haha, yang jelas, si Bapak jadi upset dan Emak misuh-misuh karena harus membersihkan bak mandi lebih sering. #tepokjidat